Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 21, 2011

Apple blijft dominant met tablets en smartphones

Consumenten tonen nog altijd een grote interesse in de iPhone en iPad, wat betekent dat Apple, aanbieder van de apparaten, zijn dominantie op de markt van smartphones en tablets wellicht zal doorzetten. Dat is de conclusie van een rapport van de bank Morgan Stanley, die ervan uitgaat dat tijdens het vierde kwartaal van dit jaar in de Verenigde Staten tussen 31 miljoen en 36 miljoen iPhones zullen worden verkocht. Eerder had Morgan Stanley nog gewag gemaakt van 30 miljoen exemplaren.

Daarnaast blijkt dat tijdens het eerste kwartaal van volgend jaar ongeveer 41 miljoen iPhones zullen worden verkocht. Dat is 13 miljoen exemplaren meer dan de originele projecties van Morgan Stanley. Over het hele jaar wordt een verkoop van 190 miljoen iPhones naar voor schoven. Dat aantal ligt 56 miljoen eenheden boven de eerdere ramingen van de bank. De onderzoekers noemen het frappant dat er tijdens het eerste kwartaal van volgend jaar een grotere interesse zou zijn in iPhones dan tijdens de kerstperiode.

De resultaten over de iPad zijn volgens Morgan Stanley echter nog verrassender. Op dit ogenblik hebben 8 procent van de Amerikanen een tablet in bezit. Het onderzoek toont echter aan dat 27 procent van plan is om een exemplaar te kopen. "Zelfs wanneer Apple 4 procent marktaandeel zou moeten afstaan aan de nieuwe Kindle Fire van Amazon, zouden er volgend jaar wereldwijd nog altijd 81 miljoen iPads worden verkocht," stippen de onderzoekers aan. Eerder had Morgan Stanley gewag gemaakt van 52 miljoen exemplaren, waaronder 20 miljoen eenheden op de Amerikaanse markt.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home