Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 24, 2011

Eerste vrouw in bestuur Engelse Football Association

Heather Rabbatts heeft geschiedenis geschreven in het Engelse voetbal. Rabbatts is het eerste vrouwelijke bestuurslid geworden van de Engelse Football Association. De benoeming vormt een onderdeel van een grondige herstructurering van de organisatie. Heather Rabbatts, huidig ondervoorzitster van de voetbalclub Millwall, werd samen met Roger Devlin verkozen tot onafhankelijk niet-executive bestuurder van de English Football Association.

Heather Rabbatts (56) werd geboren in Jamaica en is advocaat van opleiding. Onder meer voor het Londense stadsbestuur, maar verliet in het midden van de jaren negentig de openbare diensten en stapte over naar de privésector, waar ze onder meer verscheidene functies vervulde in de media, de banksector en de cultuurindustrie. Onder meer was ze actief voor de openbare omroep BBC, de Bank of England en het Royal Opera House. Rabbatts zegt te hopen die ervaringen ten dienste van het voetbal te kunnen stellen.

De Football Association is de oudste voetbalbond van de wereld en is over twee jaar anderhalve eeuw oud. David Bernstein, voorzitter van de Football Association, noemde de benoeming een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het Engelse voetbal. Hij merkte op dat er verscheidene uitstekende kandidaten waren voor de vacante functies, maar benadrukt dat de keuze was gebaseerd op het streven om de aanwezige expertise en vaardigheden in de bestuursraad uit te breiden.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home