Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 23, 2011

Vereisten voor datingsite-partner worden snel opzij geschoven

Gebruikers van datingsites starten meestal met een lange lijst karaktervereisten voor een mogelijke toekomstige partner, maar wanneer het tot een echte ontmoeting komt, worden die idealen al snel opzij geschoven. Dat is de conclusie van een onderzoek aan de Northwestern University en de Texas A&M University. Dat is volgens de Amerikaanse onderzoekers de reden waarom sommige afspraken uiteindelijk tegenvallen, maar ook waarom het soms ook onverwacht kan klikken tussen mensen die op het eerste gezicht niet echt bij elkaar lijken te passen.

"Mensen hebben ideeën over de abstracte kwaliteiten die een romantische partner zou moeten hebben, maar wanneer het tot een persoonlijke ontmoeting komt, blijken die idealen heel flexibel gehanteerd te worden," voert onderzoeksleider Paul Eastwick, professor psychologie aan de Texas A&M University, aan. "Het komt er op neer dat het geheel groter is dan de som van de onderdelen. Het individu is nu eenmaal niet gemiddelde van al zijn karaktertrekken. Al die verschillende eigenschappen zeggen uiteindelijk weinig over de personaliteit als geheel."

"Het heeft geen zin om op basis van afzonderlijke karaktertrekken een geestesverwant te zoeken," voeren de onderzoekers nog aan. "Die afzonderlijke eigenschappen hebben eigenlijk niets te maken met de aantrekkingskracht tussen twee personen. Vele vragen die op datingsites worden gesteld genereren enkel tweedimensionale feiten, maar zeggen niets over de driedimensionale menselijkheid. Het gebeurt dan ook niet zelden dat mensen heel gelukkig zijn iemand ontmoet te hebben, al zou er op papier geen enkele kans op succes bestaan hebben."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home