Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 07, 2011

Afrika wordt gigantische groeimarkt voor mobiele telecom

Afrika wordt een gigantische groeiregio voor de mobiele telecomsector. Dat is het gevolg van een groot gebrek aan infrastructuur voor landlijnen. Dat zeggen vertegenwoordigers van de telecomsector. Er worden vooral mogelijkheden gezien in mobiele platformen voor internet en banktransacties. Het voorbije halve decennium is het aantal mobiele gebruikers in Afrika met 20 procent per jaar toegenomen. Tegen het einde van volgend jaar zal het Afrikaanse continent meer dan 735 miljoen mobiele abonnees tellen.

"Afrika is de laatst overgebleven groeimarkt," voert Nicolas Regisford, mede-oprichter van de Zuid-Afrikaanse mobiele telefoonfabrikant Mi-Fone, tegenover het persbureau AFP aan. "China en India hebben zich al ontwikkeld tot mature markten." Afrika is op het gebied van mobiele verbindingen inmiddels al de tweede grootste markt van de wereld geworden. Alleen Azië telt nog meer mobiele verbindingen. Bovendien vertegenwoordigt de snelstgroeiende mobiele markt van de wereld.

"De sector verwacht bijzonder veel van de commerciële mogelijkheden die het continent met zijn één miljard bewoners te bieden heeft," merkt AFP nog op. Nicolas Regisford merkt op dat de Afrikaanse bevolking vooral nood heeft aan goedkope toestellen die het mogelijk maken om toegang te krijgen tot het internet en mobiele betalingen te doen. Het grootste gedeelte van de huidige telefoons voldoen door hun hoge prijs volgens hem niet aan die voorwaarden.

Mobiel expert Tomi Ahonen noemt het opmerkelijk dat het traditioneel gebrek aan traditionele infrastructuur, telecom en landlijnen, internetpenetratie en breedbandtoegang en bankdiensten de grote krachten zijn aan de bloei van de mobiele sector in Afrika. Hij voert aan dat Afrika zich door die problemen met mobiele telefonie moest behelpen, maar inmiddels is de hele wereld ervan overtuigd geraakt dat die mobiele sector de toekomst betekent.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home