Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 07, 2011

Immigranten nemen uiteindelijk identiteit nieuwe land over

Immigranten verwerven door activiteiten in hun gemeenschappen na verloop van tijd de identiteit van hun nieuwe land, zonder zich van hun originele cultuur af te keren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Southern Methodist University bij Indiase en Vietnamese immigranten in de regio Dallas-Fort Worth van de Amerikaanse staat Texas. Er wordt wel opgemerkt dat er voor deze groepen een groot verschil is tussen nationaliteit en burgerschap.

"De Amerikaanse identiteit wordt voor nieuwe migranten uit Vietnam en India dieper naarmate ze deelnemen aan activiteiten, festivals en andere evenementen in hun kerken, scholen of tempels, zakelijke en maatschappelijke banden ontwikkelen en toetreden tot hun sociale en culturele organisaties," voeren de onderzoekers Caroline Brettell en Deborah Reed-Danahay, antropologen aan de Southern Methodist University, aan.

Brettell en Reed-Danahay waarschuwen dat het beleid geen pogingen mag ondernemen om formele normen voor integratie op te leggen, zoals het vloeiend beheersen van de Engelse taal, of zich helemaal toe te spitsen of een formele politieke participatie. "Een maatschappelijke integratie betekent niet dat de eigen persoonlijkheid moet worden opgegeven," benadrukt Brettell. "Migranten-gemeenschappen bieden al de ruimte om die integratie te stimuleren. Migranten starten die integratie binnen de eigen gemeenschappen."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home