Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 24, 2011

Obesitas dreigende plaag in Amerikaans kleuteronderwijs

Obesitas dreigende plaag in Amerikaans kleuteronderwijs

Een groot gedeelte van de Amerikaanse kleuterscholen dreigt recht op een obesitas-plaag af te stevenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de denktank Rand Corporation. De onderzoekers stellen dat inmiddels bijna 40 procent van de kinderen in de Amerikaanse kleuterscholen problemen met overgewicht dreigt te hebben. Tijdens de jaren zeventig en tachtig van de voorbije eeuw liepen slechts 25 procent van de Amerikaanse kleuters gevaar te maken te krijgen met overgewicht.

"Het gaat niet enkel om zwaarlijvige kinderen die nog meer gewicht winnen, maar er is sprake van een algemene verschuiving," merkt onderzoeksleider Ashlesha Datar, econoom bij Rand Corporation, op. "De hele bevolking van het Amerikaanse kleuteronderwijs blijkt zwaarder geworden te zijn. Het feit dat vele kinderen op jonge leeftijd al op zwaarlijvigheid lijken af te sturen, dreigt hen op volwassen leeftijd met belangrijke gezondheidsproblemen te confronteren."

Er wordt opgemerkt dat 28 procent van de Amerikaanse kinderen op kleuterleeftijd al daadwerkelijk tot de categorie met overgewicht behoort, tegenover 10 procent in de vorige generaties. Bovendien zit 12 procent in de obesitas-categorie, tegenover 5 procent in het verleden. De onderzoekers merken op dat er vooral bij Latino-Amerikaanse kleuters en Afro-Amerikaanse meisjes een belangrijke toename van het gewicht werd opgemerkt. Verder wordt benadrukt dat het probleem van overgewicht in het lager onderwijs nog verder toeneemt.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home