Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 24, 2011

Arabisch energiebedrijf Masdar moet verder afslanken

Het energiebedrijf Masdar uit Abu Dhabi heeft 9 procent van zijn werknemers ontslagen. De ontslagen vormen een onderdeel van een groter besparingsplan en kadert binnen een grotere afbouw van investeringen in Abu Dhabi als gevolg van de wereldwijde financiƫle crisis. De besparingen moeten naar eigen zeggen de efficiƫntie van Masdar opdrijven. Eerder werden ook al de plannen voor de emissie-neutrale stad Masdar City herzien en naar beneden bijgesteld.

Masdar benadrukt wel dat de visie en doelstellingen van het concern op lange termijn ongewijzigd blijven. Masdar is het speerpunt van de ambities van Abu Dhabi op het gebied van duurzame energie. Inmiddels is de realisatie van de eerste twee fasen van de klimaatneutrale stad Masdar City met twee jaar uitgesteld. Oorspronkelijk was voorzien dat die fasen over twee jaar gerealiseerd zouden moeten zijn. Vorig jaar had Masdar het budget voor de stad al met 3,3 miljard dollar verlaagd.

In heel Abu Dhabi worden onder invloed van de economische omstandigheden grote infrastructuur-projecten bijgestuurd. De toeristische sector gaf eerder al aan dat de afwerking van het Zayed National Museum en divisies van het Louvre en Guggenheim zou worden uitgesteld. "Abu Dhabi is voorzichtiger geworden met grote investeringen," merkt David Butter, regionaal directeur voor Noord-Afrika en het Midden-Oosten bij de Economist Intelligence Unit. "Het emiraat verkeert nog lang niet in problemen, maar heeft geleerd om vooruit te kijken."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home