Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 24, 2011

Emiraten willen cruciale draaischijf luchtvaartsector worden

De Verenigde Arabische Emiraten willen tegen het einde van het volgende decennium een cruciale draaischijf voor de wereldwijde luchtvaartindustrie worden. Tegen het einde van het huidige decennium willen de emiraten hun eigen zakenjets bouwen en een belangrijke toeleverancier worden van Boeing en Airbus. De Arabische luchtvaartmaatschappij Emirates is op het gebied van internationale trafiek al de grootste carrier van de wereld geworden. Op de Dubai Air Show sloot de maatschappij onlangs nog het grootste contract uit de luchtvaartgeschiedenis.

Mubadala Aerospace uit Abu Dhabi, producent van vliegtuigonderdelen, hoopt een zakenvliegtuig voor veertien passagiers te kunnen ontwikkelen. Abu Dhabi wil zich verder op de vliegtuigindustrie toeleggen om te kunnen inspelen op de groei van de lokale luchtvaartmaatschappijen Emirates en Etihad. Mubadala Aerospace zegt over twintig jaar tot de vijf grootste producenten uit de wereldwijde luchtvaartindustrie te willen behoren. Ook wil het bedrijf tot de belangrijkste dienstverstrekkers voor herstellingen en onderhoud uitgroeien.

Mubadala Aerospace werkt al samen met Finmeccanica en General Electric en heeft plannen om 200 miljoen dollar te investeren in een onderhoudcentrum voor motoren van Airbus en Boeing. De zakenjet van Mubadala Aerospace zou de concurrentie moeten aangaan met de Gulfstream van General Dynamics, de Cessna van Textron, de Falcon van Dassault Aviation, Embraer en de Global Express en Learjet van Bombardier.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home