Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 23, 2011

Mexicaanse archeologen ontdekken koninklijke Maya-keuken

Mexicaanse archeologen ontdekken koninklijke Maya-keuken

In de Mexicaanse staat Yucatan hebben archeologen een koninklijke keuken uit het Maya-tijdperk ontdekt. In het archeologische Kabah-gebied werden een groot aantal potten, stenen voorwerpen en andere materialen gevonden, samen met sporen van vuur. Dat hebben wetenschappers van het National Institute of Anthropology and History van Mexico bekend gemaakt. De keuken zou dateren uit de periode tussen het midden van de achtste en het midden van de tiende eeuw.

De keuken zou ongeveer veertig meter lang en veertien meter breed zijn geweest en zou dateren uit de bloeiperiode van de Maya-stad Kabah. Er wordt aan toegevoegd dat de aanwijzingen van menselijke activiteit zijn die teruggaan tot driehonderd jaar voor onze tijdrekening. Vermoed wordt dat de keuken onderdeel vormde van een paleis. In paleizen werden immers grotere hoeveelheden voeding bereid, waardoor er meer en grotere werktuigen moesten worden gebruik.

Archeoloog Lourdes Toscano merkt op dat de onderzoekers verrast waren door de afwezigheid van dierlijke beenderen op de site. "Dat doet veronderstellen dat het keukenafval naar een andere locatie werd gebracht," voert ze aan. Aan de hand van de sporen van organische restanten hopen de onderzoekers echter te kunnen afleiden welk soort voedsel door de plaatselijke gemeenschap werd geconsumeerd.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home