Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, November 22, 2011

Commentaren op Facebook vijf keer meer waard dan likes

Commentaren met een link zijn op het sociale netwerk Facebook vijf keer meer waard dan een like van een vergelijkbare post. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau EdgeRank Checker. Er wordt opgemerkt dat tegenover elke like van een bericht er een gemiddelde van 3,1 clicks kan worden opgetekend. Daarentegen staat tegenover elke commentaar op een bericht een gemiddelde van 14,7 clicks. De onderzoekers merken verder op dat woensdag de beste dag is voor het verspreiden van berichten.

Op woensdag wordt volgens het onderzoek een share-ratio van 0,11 procent opgetekend, terwijl een click-ratio van 0,49 procent wordt opgetekend. Op de tweede plaats volgt dinsdag met een share-ratio van 0,10 procent en een click-ratio van 0,47 procent. Op het gebied van de share-ratio's levert zaterdag de slechtste prestaties (0,8 procent), terwijl vrijdag de slechtste score haalt bij de click-ratio's (0,35 procent).

Er is volgens het rapport ook een opmerkelijke correlatie tussen de omvang van een Facebook-pagina en het engagement van de fans. Daarbij wordt aangevoegd dat pagina's met minder dan duizend fans veruit de grootste ratio's haalde bij shares (1,1 procent) en clicks (0,3 procent). Op een grote afstand volgen de pagina's met duizend tot vijfduizend fans, waarbij ratio's van respectievelijk minder dan 0,4 procent en minder dan 0,1 procent werden opgetekend. Daarentegen hebben pagina's met meer dan honderdduizend fans de laagste ratio's.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home