Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, November 22, 2011

Mobile en tablets belangrijkste groeipijlers videocontent

Mobiele platformen en tablets zijn de belangrijkste groeipijlers voor videocontent. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Ooyala, leverancier van videodiensten. Daarbij wordt opgemerkt dat gebruikers van tablets 28 procent procent meer video-content consumeren dan het desktop-publiek. Tegenover elke minuut video op een desktop, staat bij tablets één minuut en zeventien seconden. Er wordt aan toegevoegd dat de tablet-bezitter ook meer geëngageerd is dan andere gebruikers van videocontent.

De onderzoekers merken op dat video's op tablets ook 30 procent meer kans hebben op helemaal uitgekeken te worden dan op andere platformen. Er wordt aan toegevoegd dat langere videocontent vooral populair is bij internet-televisie en spelconsoles. Video's met een duur van minstens tien minuten vertegenwoordigen 30 procent van de totale kijktijd op mobiele apparaten, tegenover 42 procent bij tablets en 75 procent bij consoles en televisietoestellen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de iPad bij het online video-publiek de meest populaire tablet vormt. De iPad vertegenwoordigt 97 procent van de totale kijktijd. Er wordt aan toegevoegd dat bezitters van een iPad ook sneller geneigd zijn om een video helemaal uit te kijken dan een gebruiker van Android. Bij de mobiele telefoons vertegenwoordigt Android 49 procent van de totale kijktijd, tegenover 44 procent voor de iPhone. Wel vertegenwoordigt de iPhone 56 procent van alle bekeken video's, tegenover 36,8 procent voor Android.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home