Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, November 07, 2011

Expeditie ontdekt nieuwe cacao-smaken in Peruviaanse Amazone

Een team van Amerikaanse en Peruviaanse landbouwwetenschappers hebben in het Amazone-bekken een aantal nieuwe cacao-soorten met unieke smaken ontdekt. Gedurende een aantal expedities, gespreid over een periode van twee jaar, werden volgens de wetenschappers drie volledig nieuwe cacao-populaties ontdekt. Lyndel Meinhardt, onderzoeker bij het Amerikaanse ministerie van landbouw, heeft het over een belangrijke wetenschappelijke mijlpaal, vooral rekening houdend met de interesse van de industrie in smaak-innovatie.

Er wordt aan toegevoegd dat een ander monster, verzameld door medewerkers van het bedrijf Maranon Chocolate, werd geïdentificeerd als pure nacional, een oude en zeer zeldzaam cacaoras, dat felbegeerd is en veel interesse geniet van producenten van fijne chocolade. Er wordt aan toegevoegd dat fijne chocolade de belangrijkste groeisector uit de cacao-industrie vormt, waarbij de oogsten vooral afkomstig zijn uit Venezuela en Ecuador. Door de nieuwe ontdekkingen kan ook Peru volgens de onderzoekers aan de portfolio worden toegevoegd.

De producten kunnen volgens de onderzoekers ooit op de markt worden gebracht onder een geografisch label, zoals dat ook met wijn gebeurt. De verzamelde monsters werden opgeslagen in een dna-bank, waardoor ze verder kunnen worden onderzocht en geteeld. Samen met het bedrijfsleven zal er volgens Meinhardt verder worden gewerkt aan de samenstelling van een overzicht van de genetische diversiteit van wilde cacao in alle landen van Zuid-Amerika.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home