Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, November 07, 2011

India aan winnende hand in strijd tegen polio

India heeft op negen maanden tijd geen nieuw geval van polio geregistreerd, waardoor de hoop groeit dat het land op het punt staat om de ziekte uit te roeien. Dat heeft Ghulam Nabi Azad, Indiaas minister van volksgezondheid, gezegd. Het uitroeien van polio zou een belangrijke symbolische mijlpaal vormen voor India, dat zich als één van de belangrijkste groeimarkten van wereld opwerpt. India blijft één van de vier landen waar polio nog steeds een endemische ziekte is. De andere drie landen zijn Pakistan, Afghanistan en Nigeria.

Bijna twee decennia geleden werd in India een gerichte campagne opgezet om polio te bestrijden. "Sindsdien werd echter nog geen periode van negen maanden zonder een nieuw ziektegeval gemeld," aldus het persbureau Associated Press. Minister Azad stelde dan ook dat India zijn einddoel benadert, maar hij voegde er aan toe dat er geen enkel risico mag worden genomen. Polio infecteert meestal kinderen tot vijf jaar via besmet drinkwater. Het virus tast het centrale zenuwstelsel aan, waardoor verlamming, spieratrofie en vervormingen optreden en in sommige gevallen tot de dood leidt.

Het laatste geval van polio werd in januari van dit jaar gemeld in West-Bengalen. Vanuit traditionele polio-gebieden zoals Bihar en Uttar Pradesh werden volgens Azad in meer dan een jaar geen nieuwe meldingen meer opgetekend. Een land wordt door de World Health Organization poliovrij verklaard wanneer er drie jaar lang geen ziektegevallen worden gerapporteerd. Er wordt in India vooral gevreesd voor een mogelijke import van de ziekte via de grens met Pakistan. Daarom werden aan de grensovergangen vaccinatie-posten opgesteld.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home