Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, November 15, 2011

Amerikaanse luchtvaart verontwaardigd over steun buitenlandse concurrentie

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen protesteren tegen de subsidies die door de Amerikaanse regering worden toegekend aan buitenlandse concurrenten die toestellen aankopen bij constructeur Boeing. In een brief aan Fred Hochberg, voorzitter van de Export-Import Bank, wordt door de Amerikaanse Air Transport Association (ATA) gevraagd dat de ondersteuning van internationale klanten van Boeing zou worden stopgezet. Onder meer wordt gevraagd dat een bedrag van 3,4 miljard dollar leengaranties voor Air India zou worden geschrapt.

"De steun van de bank voor buitenlandse luchtvaartmaatschappijen vormt een bedreiging voor de Amerikaanse carriers," merkte Michael Kellogg, juridisch adviseur van de Air Transport Association, op in een schrijven aan de Export-Import Bank. In de brief werd vooral gemikt op Air India. Dat is immers een staatsonderneming, die geconfronteerd wordt met constante verliezen en management-problemen. Om die redenen zou de maatschappij volgens Kellogg moeten uitgesloten worden van Amerikaanse financiƫle hulp.

De Export-Import Bank werd voor de tweede wereldoorlog opgericht om de buitenlandse aankopen van Amerikaanse producten te helpen financieren. De juridisch directeur van de Export-Import Bank merkte in een antwoord op dat de financiƫle instelling bij zijn beslissingen en processen blijft. De Export-Import Bank heeft een bedrag van 3,4 miljard dollar aan leengaranties toegewezen aan de Indiase luchtvaartmaatschappij.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home