Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 14, 2011

Seizoen Superleague Formula wordt vroegtijdig afgebroken

De Superleague Formula, die drie jaar geleden werd opgericht om de passie van het publiek voor motorsport en voetbal samen te brengen, moet zijn lopende seizoen vroegtijdig afbreken. Eind oktober en begin november moesten nog races worden gehouden in respectievelijk Peking en Shanghai, maar er kon geen overeenstemming worden bereikt met de lokale autoriteiten. Eerder dit jaar was al beslist om de afsluitende race in Nieuw-Zeeland te schrappen. Vorige maand werden ook al twee races in Braziliƫ geschrapt.

De Superleague Formula werd drie jaar geleden opgestart, met onder meer racewagens van AC Milan, Liverpool, Glasgow Rangers en Borussia Dortmund. Tijdens de meest recente campagne werd echter vooral de nadruk gelegd op nationale teams. Na amper twee wedstrijden in Nederland en Belgiƫ, werd echter beslist om het seizoen af te breken. "Het seizoen draait uit op een zware ontgoocheling," geeft Robin Webb, competitie-directeur van de Superleague Formula, toe tegenover het webmagazine Sportbusiness.com.

Webb benadrukte dat het echter onmogelijk was om naar China af te reizen terwijl er nog een aantal voorwaarden moesten worden besproken. De Superleague Formula besliste zelf om ook de wedstrijd in Zuid-Korea, voorzien voor half november, te schrappen. Webb beloofde echter dat er volgend jaar een verbeterde agenda zal worden voorgesteld. Aan de wedstrijden van dit jaar namen wagens van Anderlecht, Sparta Praag, Girondins Bordeaux, Atletico Madrid, PSV Eindhoven en Galatasaray deel.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home