Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 08, 2011

Dode Zee gezonde bestemming voor diabetici

Een bad van amper twintig minuten in de Dode Zee kan diabetici helpen om het bloedsuikerniveau te verlagen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Ben Gurion University en het Soraka Medical Centre. De onderzoekers merkten op dat de gemiddelde glucose-niveaus na een bad in water van de Dode Zee van 163 milligram per deciliter terugvielen tot 151 milligram per deciliter. Na een bad van één uur werd een daling tot 143 milligram per deciliter vastgesteld.

"Bij een controlegroep bleek het bad in het water van de Dode Zee geen enkele impact op het bloedsuikerniveau te hebben," merkt het persbureau AFP op. "Er wordt aan toegevoegd dat het bad geen enkel negatief effect bleek te hebben op de andere bloedwaarden. Onderzoeksleider Shaul Sukenik, professor aan de Ben Gurion University, noemde de resultaten van het onderzoek veelbelovend. Indien de resultaten door verder onderzoek worden bevestigd, zou een bad in de Dode Zee volgens Sukenik aan diabetitic de mogelijkheid kunnen bieden het gebruik van geneesmiddelen te verminderen."

"Op basis van het huidige onderzoek kan niet vaststaand worden aangegeven dat er inderdaad sprake zou kunnen zijn van een verminderd gebruik van geneesmiddelen," geeft professor Sukenik toe. "De resultaten suggereren echter wel dat conclusies in die richting zouden mogen worden getrokken." De onderzoekers willen in een volgend stadium bekijken welke resultaten een dagelijks bad in de Dode Zee gedurende een periode van drie weken zou opleveren.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home