Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 08, 2011

Vroege financiële opvoeding creëert bewuste consument

Een cumulatieve financiële opvoeding leidt tot een grotere financiële kennis en een positiever financieel gedrag. Dat is de conclusie van een onderzoek van de University of Arizona. De Amerikaanse onderzoekers stellen dat een cumulatieve financiële opleiding in het het middelbaar onderwijs en aan de universiteit de financiële knowhow verhoogt, wat op zijn beurt leidt tot een meer verantwoord financieel gedrag als jonge volwassene.

"Er is duidelijk sprake van een sneeuwbaleffect, waarbij financiële opvoeding op relatief jonge leeftijd de kans exponentieel verhoogt dat studenten verder een meer uitgebreide kennis terzake zullen opdoen, met inbegrip van informele leerprocessen aan de hand van boeken, magazines of seminaries," merkt onderzoeksleider Soyeon Shim, directeur van de Norton School of Family and Consumer Sciences aan de University of Arizona, op.

Die grotere kennis leidt volgens de Amerikaanse onderzoekers tot een positiever financieel gedrag, zoals een beter opvolgen van de uitgaven, een voorzichtig beheer van kredietkaarten en een maandelijkse spaargewoonte. "Ook blijken deze studenten in het algemeen een grotere kennis te hebben over de financiële sector," benadrukt Soyeon Shim. "De objectieve kennis van de betrokkenen bleek bij een financiële quiz 5 procent hoger te liggen dan de gemiddelde scores.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home