Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 29, 2011

Bijna helft Amerikaanse gezinnen heeft wapen in huis

In de Verenigde Staten geeft 47 procent van de gezinnen toe een vuurwapen in huis te hebben. Dat is het hoogste niveau in bijna twee decennia. Dat blijkt uit een enquĂȘte van het onderzoeksbureau Gallup. In het zuiden en het midwesten heeft zelfs meer dan de helft van de gezinnen een vuurwapen in huis. Er wordt aan toegevoegd dat nog slechts 26 procent van de Amerikanen voorstander is van een wet die het wapenbezit zou verbieden. Dat betekent volgens de onderzoekers een laagterecord.

In de zuidelijke staten ligt het wapenbezit op 54 procent. Ook in het Midwest bedraagt het wapenbezit 51 procent. Aan de westkust bedraagt dat niveau nog 43 procent, terwijl aan de oostkust nog slechts 36 procent van de gezinnen een wapen in huis heeft. De onderzoekers merken verder op dat ook 43 procent van de Amerikaanse vrouwen zegt een wapen te bezitten. Dat is een nieuw hoogterecord. Vorig jaar gaf slechts 36 procent van de Amerikaanse vrouwen aan een wapen te bezitten.

Bij republikeinse kiezers ligt het wapenbezit op 55 procent, tegenover 40 procent bij de democraten. "Er is duidelijk sprake van een kloof, maar toch is die minder groot dan de voorbije jaren," merken de onderzoekers op. "Bij de democraten is het wapenbezit opmerkelijk gestegen." Ook wordt opgemerkt dat het wapenbezit het hoogste ligt in de leeftijdscategorie tussen vijfendertig en vierenvijftig jaar. Ook mensen met een lagere opleiding blijken vaker een wapen in bezit te hebben.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home