Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 14, 2011

Autobouwers akkoord over gezamenlijke oplaadinfrastructuur

De autobouwers Audi, BMW, Daimler, Ford, General Motors, Porsche en Volkswagen hebben een akkoord gesloten voor de ontwikkeling van een gezamenlijk oplaadsysteem voor de batterijen van elektrische wagens. Dat laat de wagens van de verschillende merken toe om in de toekomst gezamenlijke oplaadstations te gebruiken. Opgemerkt wordt dat de gezamenlijke ontwikkeling voordelen biedt voor zowel consumenten en autobouwers als voor de aanbieders van oplaadinfrastructuur. Het akkoord betreft de automarkten in de Verenigde Staten en Europa.

"De autobouwers beseffen dat er een internationale standaard moet worden ontwikkeld om autobatterijen snel op te laden," wordt er opgemerkt. "Een gemeenschappelijke standaard zal de ontwikkeling van de technologie voor de autobouwers minder complex maken. Bovendien laat de samenwerking toe om een gemeenschappelijk systeem sneller internationaal te implementeren. Bovendien zal de consument ook een betere service aangeboden krijgen, aangezien hij in elk elektrische laadstation terecht zal kunnen."

Het gezamenlijke systeem is ontwikkeld door de HomePlug Powerline Alliance, waarin elektronica-fabrikanten verenigd zijn. Er wordt aan toegevoegd dat de gezamenlijke benadering bovendien een raamwerk creëert voor de verdere infrastructuur-planning. De universele laadinrichting integreert alle verschillende manieren om de batterijen op te laden in één aansluitstekker. Ook de communicatie tussen voertuig en laadstation gebeurt op dezelfde manier.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home