Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 14, 2011

Verkoop personal computers blijft onder verwachtingen

Wereldwijd werden er tijdens het derde kwartaal van dit jaar 91,8 miljoen personal computers verkocht. Dat betekent een stijging met 3,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van de onderzoeksbureaus IDC en Gartner. Er wordt echter aan toegevoegd dat eerder een groei met 5,1 procent in het vooruitzicht werd gesteld. Die vertraging is volgens de onderzoekers geen positief signaal voor de belangrijke eindejaarsverkopen. Vooral in West-Europa werd gewag gemaakt van een zwakke verkoop.

"De uitkomst van het rapport zullen de verwachtingen van de computer-bouwers en hun toeleveranciers wellicht gevoelig uithollen," merkt het persbureau Associated Press op. "Bovendien waren die eerdere prognoses al niet briljant. De verkoop van personal staat al geruime tijd onder druk door de beperkte vraag en concurrerende technologieën, zoals tablets en smartphones. Die evoluties hebben de verkoop in de Verenigde Staten en Europa gevoelig teruggedrongen. De groei op de Aziatische markt kan de terugval op andere markten niet compenseren."

Er wordt wel opgemerkt dat Hewlett-Packard tijdens het derde kwartaal beter presteerde dan het gemiddelde van de sector en zijn marktaandeel verder heeft kunnen uitbreiden. Hewlett-Packard behoudt ook zijn positie als marktleider, maar wordt nu op de tweede plaats gevolgd door door het Chinese Lenovo, dat het Amerikaanse Dell naar de derde plaats heeft verwezen. Het is de eerste keer dat Lenovo de tweede grootste computerverkoper van de wereld is geworden.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home