Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, August 02, 2011

Zeven op tien gebruikers deelt online video's

Een Amerikaans onderzoek van het Pew Research Center toont aan dat 71 procent van de online populatie video's met anderen deelt. Er wordt op gewezen dat er bij het online videopubliek geen verschil tussen de geslachten kan worden opgetekend, maar bij het delen van videomateriaal zijn er volgens de onderzoekers wel een aantal opmerkelijke verschillen tussen de onderscheiden bevolkingscategorieën op te merken.

De onderzoekers merken op dat bij de volwassenen tussen achttien en negenentwintig jaar een score van 92 procent wordt opgetekend. Bij vijfenzestigplussers daalt dat echter tot 31 procent. Er wordt aan toegevoegd dat Latino-Amerikanen met een score van 81 procent etnisch het hoogste sharing-niveau laten optekenen, gevolgd door Afro-Amerikanen (76 procent) en blanken (69 procent). Bij huishoudens met een inkomen van minstens 75.000 dollar wordt een score van 81 procent geregistreerd, tegenover 71 procent bij inkomens met minder dan 30.000 dollar.

Er wordt opgemerkt dat inmiddels 71 procent van de Amerikaanse online volwassenen video's bekijken. Eén jaar geleden was dat slechts 66 procent. Vijf jaar geleden keek amper 33 procent van de online bevolking naar video. De onderzoekers voegen er aan toe dat 81 procent van de ouders videosites bezoeken. Bij gezinnen zonder kinderen is dat slechts 61 procent. Bij de ouders werd vorig jaar een score van 72 procent opgetekend, tegenover 63 procent bij gezinnen zonder kinderen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home