Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 04, 2011

Voedingssector verwacht verdere fusiebeweging

Bij voedingsbedrijven en drankenproducenten wordt in de volgende periode een belangrijke fusiegolf verwacht. Dat is de conclusie van een enquête van consulent KPMG bij executives uit de Amerikaanse voedingssector. Daarbij wordt opgemerkt dat 67 procent van de ondervraagden verwacht dat zijn bedrijf de volgende twee jaar bij een fusie betrokken zal worden. Er wordt aan toegevoegd dat de ondervraagde bedrijven ook aangeven voldoende financiële middelen te hebben om overnames of fusies te overwegen.

"De fusies moeten de bedrijven toelaten om hun omzet, die onder prijsdruk staat, op te drijven door zich te focussen op het behoud en verwerven van klanten," merkt Patrick Dolan, specialist voeding bij KPMG, op tegenover het webmagazine Foodnavigator." In het rapport wordt opgemerkt dat 62 procent van de ondervraagden aangeeft dat zijn bedrijf voldoende financiële middelen ter beschikking heeft om overnames te realiseren en een uitbreiding te zoeken in nieuwe markten.

Er wordt aan toegevoegd dat 54 procent van de ondervraagden van mening is dat prijsdruk op dit ogenblik de grootste rem op de groei van onderneming vormt. Daarbij verwijst 40 procent naar de volatiele grondstoffenprijzen. "De bedrijven worden geconfronteerd met een blijvende druk op hun werkkapitaal te optimaliseren en de voorraadketen te verbeteren," voert Patrick Dolan aan. "Daarbij wordt de focus gericht op de verbetering van de operationele processen en kostenreducties, maar organische groei zal voor het management het volgende jaar het belangrijkste streefdoel zijn."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home