Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, August 03, 2011

Zuid-Korea blijft snelste internetland van de wereld

Zuid-Korea blijft wereldwijd marktleider op het gebied van internetsnelheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van het internetbedrijf Akamai Technologies. Zuid-Korea heeft inmiddels een gemiddele internetsnelheid van 14,4 megabits per seconde. Dat betekent een stijging met 20 procent tegenover vorig jaar. Op de tweede plaats staat Hongkong met een snelheid van 9,2 megabits per seconde. Dat betekent echter een stijging met 2,1 procent tegenover vorig jaar. Wereldwijd is de gemiddelde internetsnelheid met 23 procent toegenomen gestegen tot 2,1 megabits per seconde.

"Het snelste internet blijft terug te vinden op de Aziatische markt," aldus Akamai Technologies. "Azië heeft eenenzestig vertegenwoordigers bij de honderd steden met het snelste internet van de wereld." Op de derde plaats staat Japan met een gemiddelde snelheid van 8,1 megabits per seconde. Dat betekent een toename met 2,7 procent tegenover vorig jaar. Op de vierde plaats staat Nederland met een gemiddelde snelheid van 7,5 megabits per seconde.

Daarna volgen Roemenië (6,6 megabits), Tsjechië (6,5 megabits) en Litouwen (6,3 megabits), gevolgd door Zwitserland (6,2 megabits), België (6,1 megabits) en Ierland (5,6 megabits). In België werd volgens Akamai een groei opgetekend met 29 procent. Daarmee is België de snelste groeier uit de top tien, gevolgd door Nederland (25 procent). De Verenigde Staten volgen op een veertiende plaats met een gemiddelde snelheid van 5,3 megabits per seconde. Dat betekent een stijging met 14 procent tegenover vorig jaar.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home