Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, August 03, 2011

Uitzonderlijke droogte in grote delen Verenigde Staten

De droogte in de Verenigde Staten heeft tijdens de maand juli het hoogste niveau in twaalf jaar bereikt. Dat is de conclusie van een rapport van het National Drought Mitigation Center aan de University of Nebraska. Opgemerkt wordt dat bijna 12 procent van de Amerikaanse oppervlakte tijdens de maand juli in de categorie van uitzonderlijke droogte moest worden ongebracht. Nog nooit eerder werd een dergelijk niveau optekend sinds met de metingen twaalf jaar geleden werd gestart.

"Bij uitzonderlijke droogte is er sprake van belangrijke verliezen aan teelten en weilanden en een tekort aan water in reservoirs, waterlopen en bronnen," merkt Brian Fuchs, klimatoloog bij het National Drought Mitigation Center, op. In totaal werd 18 procent van het Amerikaanse grondgebied gecatalogeerd onder een extreme of uitzonderlijke droogte. Het grootste gedeelte van de getroffen gebieden bevinden zich in het zuiden van de Verenigde Staten.

In de staat Texas staat het hele grondgebied onder een extreme droogte gecatalogeerd. Driekwart van het grondgebied kreeg de status van uitzonderlijke droogte mee. Ook in New Mexico staat het hele grondgebied gecatalogeerd. Daar heeft 48 procent van de oppervlakte de status uitzonderlijke droogte meegekregen. In Louisiana en Oklahoma wordt voor het hele grondgebied gewag gemaakt van een abnormale droogte, met respectievelijk 33 procent en 52 procent onder de status uitzonderlijke droogte. Ook South Carolina, Georgia, Arkansas en Florida werden zwaar getroffen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home