Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 04, 2011

Elektrische wagen als energiebron in noodsituaties

Een elektrische wagen zoals de Nissan Leaf kan in noodsituaties worden gebruikt als energiebron. Dat zegt de Japanse autobouwer Nissan bij de lancering van zijn systeem Leaf-to-Home, waarbij de lithium-ion batterijen van de elektrische wagen gedurende twee dagen stroom zouden kunnen voorzien voor de huishoudelijke energiebehoefte. Nissan zegt het systeem tegen de lente van volgend jaar in een commerciƫle toepassing op de markt te willen brengen.

"De batterijen van de Nissan Leaf kunnen volgens de Japanse autoproducent als een reserve worden gebruikt ingeval bij een panne of natuurramp de normale energievoorziening zou uitvallen," aldus het persbureau AFP. In het systeem is voorzien dat de auto met een snel oplaadsysteem aan het distributienetwerk van de woning wordt gekoppeld. Wanneer de woning onder meer door zonnepanelen zijn eigen elektriciteit opwekt, kan het systeem volgens Nissan ook in de omgekeerde richting worden gebruikt.

"Wanneer de batterijen volledig zijn opgeladen, heeft de Nissan Leaf een capaciteit van vierentwintig kilowattuur," wordt er nog opgemerkt. "Dat is het equivalent van twee dagen energiegebruik door een gemiddeld Japans gezin. De Nissan Leaf kan zes kilowatt produceren, wat voldoende is om apparaten zoals een koelkast, een airconditioning en een wasmachine tegelijkertijd te voeden." Nissan voegt er aan toe dat het systeem gezinnen ook zou toelaten om de autobatterijen tijdens dalperiodes op te laden, om er tijdens piekperiodes opnieuw zelf gebruik van te maken.

automotive, Nissan Leaf, elektriciteit

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home