Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 11, 2011

Smartphone-bezitter zwaar verhangen aan toestel

Ruim één op vijf gebruikers van een mobiele telefoon zou liever blootsvoets moeten rondlopen dan het apparaat te moeten afstaan. Dat is de conclusie van een enquête van het bedrijf TeleNav, aanbieder van location-based diensten. Bij bezitters van een iPhone loopt dat op tot 43 procent, tegenover 27 procent bij eigenaars van een Android-toestel en 25 procent van Blackberry-bezitters. Er wordt opgemerkt dat bezitters van mobiele telefoons een brede waaier van levensgeneugten willen omgeven om niet van hun mobiele telefoon te hoeven scheiden.

De onderzoekers stelden vast dat 33 procent van de consumenten, waarvan 70 procent vrouwen, eerder seks zouden willen opgeven dan van hun mobiele telefoon te moeten scheiden. Dat geldt ook voor de favoriete drank (70 procent), cafeïne (55 procent) en chocolade (63 procent). Ook zou 54 procent bereid zijn om lichaamsbeweging op te geven, terwijl 22 procent ertoe gebracht zou kunnen worden om niet langer zijn tanden te poetsen. Eén op vijf zou afstand willen doen van zijn computer.

TeleNav voegt er aan toe dat bezitters van een smartphone meer gehecht zijn aan hun apparaat dan de eigenaars van andere mobiele telefoons. Daarbij wordt opgemerkt dat 42 procent van de bezitters van smartphones aangeeft dat het apparaat een weerspiegeling vormt van hun algemene levensstijl. Bij de zogenaamde featurephones is dat slechts 15 procent. Voor 83 procent van de bezitters van een iPhone zou een andere eigenaar van de mobiele telefoon van Apple wellicht zijn beste romantische partner zijn. (MH)

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home