Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 11, 2011

Moskovieten vormen appartementen om tot hostels

Het aantal hostels in de Russische hoofdstad kent een belangrijke groei. Sinds de maand mei zijn er veertien nieuwe vestigingen bijgekomen, waardoor het aanbod goedkope overnachtingsmogelijkheden met zevenhonderd bedden is toegenomen. In totaal zijn er in Moskou inmiddels 59 hostels met in totaal meer dan drieduizend bedden. Een grote groep Moskovieten zou volgens de toeristische dienst van de Russische hoofdstad hun grote appartementen nog willen omvormen tot hostels.

"Indien de situatie op deze manier verder evalueert zal er snel een saturatiepunt worden bereikt," merkt Sergei Shpilko, voorzitter van de toeristische dienst van Moskou, op. "Hopelijk kan er een evenwicht worden bereikt tussen vraag en aanbod." Shpilko merkt op dat de interesse in hostels een grote stimulans heeft gekregen sinds de mogelijkheden tijdens een persconferentie van de toeristische dienst werden benadrukt. Sindsdien zou de toeristische dienst talloze vragen om informatie en advies hebben gekregen.

"Hostels vormen een aantrekkelijke sector, aangezien er slechts weinig investeringen nodig zijn om te kunnen starten," voert Daniil Mishin, eigenaar van de groep Bear Hostels, op. "Eén jaar geleden was een investering van ruim 35.000 dollar voldoende om een hostel te starten." Mishin is van oordeel dat er niet snel van een saturatiegevaar sprake zal zijn. Volgens berekeningen heeft Moskou nog altijd ruimte voor 6.900 goedkope overnachtingsmogelijkheden.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home