Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 11, 2011

Overheid moet gericht hackers aantrekken

De Britse overheid moet een gericht aanwervingsbeleid voeren om computerhackers aan te trekken, om op die manier in te kunnen spelen op het onvoorspelbare karakter van de cyber-omgeving. Dat heeft John Reid, gewezen Brits minister van defensie binnenlandse zaken, gezegd. Er is volgens Reid immers een andere geestesingesteldheid en ethos nodig om te kunnen omgaan met het unieke karakter van cyberspace.

"In het algemeen zijn ambtenaren in de openbare sector eerder goede teamspelers dan individuele denkers," merkt Reid, voorzitter van het Institute for Security and Resilience Studies (ISRS) aan het
University College London, op. "Traditionele ambtenaren zijn er meer op gericht om binnen de afgebakende lijnen te blijven dan buiten de box te denken. In cyberspace moet men echter voor de tegenovergestelde vaardigden kiezen."

John Reid gaf wel toe dat er bij recente aanwervingscampagnes al een aantal stappen in de goede richting zijn gezet. "Die inspanningen hebben zich gefocust op het vinden van mensen die de nodige vaardigheden hebben op het gebied van informatie-beveiliging en de geschikte instelling hebben om met cyber-aanvallen om te gaan," merkt Reid op. "Overheidsdiensten moeten er zich echter op instellen dat mensen van deze vaardigheden vaak onafhankelijke karakters zijn en niet passen in het traditionele profiel voor het baan bij het overheid of het klassieke bedrijfsleven."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home