Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, August 09, 2011

Online video in China staat voor belangrijke groei

Online video zal de volgende jaren in China een opmerkelijke groei kennen. Dat is de conclusie van een enquête van consulent McKinsey bij gebruikers, executives van online videobedrijven, reclamebureaus en contentproviders, academici en vertegenwoordigers van de overheid. Opgemerkt wordt dat het voorbije jaar 394 miljoen Chinese consumenten gebruik hebben gemaakt van online videostreams. Tegen het midden van het decennium zal dat echter oplopen tot 712 miljoen gebruikers.

Op dit ogenblik bekijkt de gemiddelde Chinese internetgebruiker vier uur per week naar online videostreams. "Dat is dubbel zoveel als in de Verenigde Staten," voert McKinsey aan. Er wordt aan toegevoegd dat 74 procent van de Chinese internetgebruikers vooral geïnteresseerd is in televisieprogramma's en speelfilms. Daarentegen ligt de populariteit van user-generated content in China gevoelig lager dan in de Verenigde Staten.

"De sector geeft wel aan voorzichtig te blijven over de toekomst van het medium," merkt McKinsey nog op. "Daarbij wordt gewezen op het feit dat de inkomsten er niet in slagen om gelijke tred te houden met de groeiende populariteit bij de consument. De winsten zullen weliswaar stijgen, maar alleen kapitaalkrachtige aanbieders zullen kunnen overleven om daar baten uit te halen. Bedrijven die erin slagen om voldoende kapitaal te verwerven, onder meer door een beursgang, hebben de grootste kans om te overleven."

De belangrijkste uitdaging voor de bedrijven is het uitbreiden van de bandbreedte, het aantrekken van ervaren verkoopspersoneel en de aankoop van kwaliteitscontent die er moet in slagen om ook de nodige adverteerders te kunnen interesseren. Er wordt wel opgemerkt dat de Chinese betaaltelevisie door zijn goedkope abonnementen mogelijk niet in staat zal zijn om in superieure content te investeren. Dat gebrek aan concurrentie biedt online providers volgens McKinsey de nodige ademruimte om hun zakelijk model te versterken.

Het voorbije jaar realiseerde webvideo 3 miljard yuan aan reclame-inkomsten. Dat vertegenwoordigt 8,8 procent van de totale online reclamebestedingen. Dit jaar zouden die bestedingen moeten oplopen tot 6 miljard yuan. Over twee jaar zou een niveau van 13 miljard yuan worden bereikt. Daarmee zou de sector een aandeel van 16 procent hebben in de totale online reclamebestedingen.

internet, video, China

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home