Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, August 09, 2011

Functionele voeding geraakt moeilijk in dagelijks menu

Steeds meer consumenten zeggen zich bewust te zijn van de voordelen van functionele voeding op de gezondheid, maar de voorbije vijf jaar is er geen noemenswaardige groei opgemerkt in de geregelde consumptie van deze categorie. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van de International Food Information Council (IFIC). De onderzoekers merken op dat 90 procent van de ondervraagden minstens één functioneel voedingsproduct met de bijhorende gezondheidsvoordelen kan opnoemen. Dertien jaar geleden was dat bijna 80 procent.

"Uit het onderzoek blijkt onder meer dat 85 procent ervan op de hoogte is dat omega-3 voordelen oplevert voor de bloedsomloop," merkt Elizabeth Rahavi, directeur gezondheid en welzijn bij de International Food Information Council, op. "Maar van dit groep zegt minder dan de helft ook daadwerkelijk omega-3 te consumeren. Eenzelfde fenomeen wordt ook opgemerkt bij andere producten, zoals proteïnes en vitaminen."

"De consument is het nog niet gewoon om functionele voeding in zijn dieet te verwerken," voeren de onderzoekers aan. "De kostprijs blijkt de belangrijkste hindernis te zijn om een gezonder dieet te volgen, gevolgd door smaak, beschikbaarheid en gebruiksgemak." Volgens een aantal dieetspecialisten weten de consumenten ook niet goed hoe deze functionele voeding bereid zou kunnen worden en is er de perceptie dat men onvoldoende tijd heeft om deze producten op te sporen en te bereiden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home