Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, August 08, 2011

Ook slachtoffers cyberpesten worden zelf dader

Meer dan één op drie studenten wordt minstens één keer in het jaar het slachtoffer van cyberpesterijen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Kyungil University in Zuid-Korea. Daarbij is volgens onderzoeksleider YeoJu Chung, professor geneeskunde, gebleken dat cyberpesterijen bij de studenten sociale angsten, eenzaamheid, frustraties, droefheid en hulpeloosheid opwekt. Slachtoffers moeten volgens Chung met emotionele technieken aangeleerd worden hoe ze optimaal kunnen recupereren.

"Studenten die toegeven dat ze geobsedeerd zijn met de negatieve gebeurtenissen, blijken meer stress te ondervinden van het cyberpesten," aldus YeoJu Chung tijdens een voorstelling van het Zuid-Koreaanse onderzoek tijdens het jaarcongres van de American Psychological Association (APA). "Ook bleek dat slachtoffers die zichzelf de schuld geven van de situatie, meer onder de praktijken van cyberpesters hebben te lijden."

"Studenten die er daarentegen in slaagden om zich te focussen op positieve gedachten, bleken daarentegen beter in staat om met het cyberpesten om te gaan en bleken ook sneller te recupereren," voert professor Chung nog aan. De onderzoeker voegt er aan toe dat de impact van die praktijken negatiever zijn wanneer het cyberpesten anoniem gebeurt en afkomstig is van platformen zoals blogs en cyberboards. Ook bleek dat slachtoffers zich vaker zelf schuldig beginnen te maken aan cyberpesterijen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home