Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, August 09, 2011

Investeringen in cleantech met 44 procent gedaald

In de Verenigde Staten is tijdens de tweede helft van dit jaar een bedrag van 1,1 miljard dollar geïnvesteerd in cleantech-bedrijven. Dat betekent een daling met 44 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van consulent Ernst & Young. Daarbij wordt wel opgemerkt dat het tweede kwartaal van vorig jaar een recordperiode betekende voor investeringen in cleantech en er nog altijd bijzonder veel activiteit is in de markt. Daarbij worden voor het rest van het jaar nog een aantal grote projecten vermeld.

"De terugval in cleantech-investeringen is volgens het rapport gedeeltelijk te wijten aan de hernieuwde interesse in de beursgang van duurzame technologieën," merkt het webmagazine Greenbiz.com op. "Investeerders streven er volgens Ernst & Young opnieuw naar om hun geld te plaatsen bij internet-bedrijven, in de hoop financiële winsten te kunnen realiseren door de nieuwe dotcom-hoogconjunctuur. Daarbij wordt opgemerkt dat er nog heel wat activiteit is op het cleantech-front, aangezien het aantal grote projecten boven de verwachtingen blijft."

Californië bleef de belangrijkste Amerikaanse regio voor cleantech-investeringen. In totaal vertegenwoordigde 51 procent van het totale investeringsbedrag. Dat was echter in belangrijke grote mate te danken aan vijf grote investeringen voor bedrijven die in Californië zijn gevestigd. Wanneer daar geen rekening mee wordt gehouden, registreerde Californië een grotere daling dan het gemiddelde. De grootste investering van het voorbije kwartaal vormde BrightSource Energy met een bedrag van 168 miljoen dollar, gevolgd door Fisker Automotive met een som van 115 miljoen dollar.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home