Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, August 08, 2011

New York moet Silicon Valley niet willen dupliceren

New York moet een eigen technologiecentrum krijgen en moet de ambitie hebben om de technologiehoofdstad van de Verenigde Staten te worden. Dat heeft Michael Bloomberg, burgemeester van New York, gezegd. Bloomberg lanceerde daarvoor een uitnodiging aan universiteiten van de hele wereld, maar volgens een aantal analisten zou New York niet moeten proberen om Silicon Valley van de troon te stoten en zal de stad daar ook niet in kunnen slagen.

"Tijdens de jaren tachtig en negentig was Silicon Valley het wereldcentrum van de technologie-startups en dat is vandaag nog steeds het geval," merkte Bloomberg onlangs op. "Maar dat hoeft niet voor eeuwig het geval te blijven." In zijn plannen zou er een technologie-campus moeten komen op Governors Island, Roosevelt Island of de Brooklyn Navy Yard. Waarnemers stellen echter dat het voor New York geen zin heeft om het succes van Silicon Valley te willen dupliceren, maar op zijn eigen sterktes moet voortbouwen.

"Caterina Fake, mede-oprichter van Flickr en Hunch, merkt op dat men niet kan verwachten dat een campus een mentaliteit van ondernemerschap kan opbouwen," aldus het webmagazine Gigaom. "Ondernemerschap kan volgens haar niet worden aangeleerd. Schrijver Craig Mod voegt er aan toe dat New York er niet kan in slagen om een nieuw Silicon Valley te worden, maar zijn eigen technologie-cultuur kan opbouwen op basis van zijn lokale waarden."

David Tisch, directeur van de incubator TechStarts, voegt er aan toe dat New York zijn eigen troeven heeft om op verder te bouwen, onder meer door zijn rijkdom aan merken, reclamebureaus, uitgevers, contentproviders en mediabedrijven, samen met een grote populatie-densiteit. "Dat heeft al aanleiding gegeven tot startups zoals Foursquare, Etsy, Kickstarter, Meetup en GroupMe," voert Tisch aan. Gigaom voegt er aan toe dat New York gebruik moet maken van kenmerken zoals financiƫn, data, retail, media en reclame.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home