Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, August 08, 2011

Gezonde voeding weegt op het gezinsbudget

Gezonde voeding weegt op het gezinsbudget. Dat is de conclusie van een onderzoek van de University of Washington over de prijzen van voedingsproducten. Dat prijsverschil maakt het volgens de onderzoekers vooral voor lagere inkomens moeilijk om de aanbevelingen voor een gezond voedingsgedrag te volgen. De onderzoekers merkten op dat de consumenten met het laagste voedingsbudget het verst verwijderd bleven van het aanbevolen dieet, terwijl de hoogste budgetten het meest in de buurt van de gepromote gezonde voedingsgewoonten kwamen.

"Het is al langer gekend dat fruit en groenten in de Verenigde Staten duurder zijn dan junkfood, maar uit het onderzoek blijkt dat de gezonde dieetkeuze een belangrijke impact kan hebben voor het gezinsbudget," merkt Hilary Seligman, professor geneeskunde aan de University of California, op tegenover het webmagazine Medicinenet. "Dat kan vooral belangrijke gevolgen hebben voor gezinnen met een lager inkomen." De onderzoekers merken op dat het huidige voedingssysteem de consumptie van calorieën promoot en van gezonde ingrediënten ontmoedigt.

Uit het onderzoek blijkt dat alleen al de voorgeschreven consumptie van potassium de gemiddelde Amerikaan zou confronteren met een extra kost van 380 dollar per jaar. "Dat vertegenwoordigt ongeveer 10 procent van het jaarlijkse voedingbudget," voert Seligman aan. "Dat is een gigantisch bedrag. Dergelijke budgetruimtes hebben veel mensen in de huidige economische omstandigheden niet." De onderzoekers merkten op dat bij elke toegevoegde calorie, de voedingskosten met gemiddeld 7 dollarcent terugvielen. Bij vetten bedroeg die daling 28 dollarcent.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home