Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, August 10, 2011

Shanghai krijgt beursindex voor duurzaamheid

De Shanghai Stock Exchange (SSE) lanceert een index voor duurzame bedrijven. De nieuwe index moet inspelen op een rapport van de International Finance Corporation (IFC), dat de Chinese beursuitbater moest helpen om de kwaliteit van de duurzaamheids-verslaggeving van Chinese bedrijven te verbeteren. Daarin werd gemeld dat de Shanghai Stock Exchange weliswaar één van eerste beurzen was de directieven uitvaardigden over duurzaamheidsrapporten, maar daarbij te vaag en breed was gebleven.

"Eén van de manieren waarmee beursuitbaters duurzaamheid bij bedrijven zouden kunnen stimuleren, is de lancering van een specifieke index, zoals dat al het geval is in Zuid-Afrika en Brazilië," werd in het rapport opgemerkt. De Shanghai Stock Exchange heeft nu opgemerkt dat tijdens de tweede helft van augustus de Sustainable Development Industry Index en de CSI Commodity Equity Index zullen worden gelanceerd.

Voor een notering in de Sustainable Development Index komen de productie, transport en opslag van energie in aanmerking, samen met een duurzame consumptie, de behandeling van water en afval en projecten rond energie-efficiëntie. De CSI Commodity Equity Index staat open voor bedrijven uit de energiesector, metaalindustrie en mijnbouw. De World Federation of Exchanges (WFE) benadrukte eerder al dat zijn leden duurzaamheid konden stimuleren door het verbeteren van de milieunormen bij de bedrijven en het creëren van instrumenten voor duurzaamheid en gespecialiseerde markten.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home