Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, August 10, 2011

Educatie levert betere resultaten op dan regelgeving

Educatie is beter dan regelgeving. Dat zegt Sandeep Mohapatra, onderzoeker landelijke economie bij het Amerikaanse ministerie van milieu, over het gebruik van pesticiden in de landbouw. Het opleggen van een regelgeving met het verminderen van de negatieve kost voor de maatschappij, kan volgens Mohapatra vaak ertoe leiden dat de uiteindelijke keuzes niet aan de optimale doelstellingen tegemoet komen, maar door educatieve programma's zouden de betrokkenen zich de kennis over die negatieve aspecten eigen kunnen maken en integreren in hun beslissingsproces.

Mohapatra stelt dat milieugroepen het reduceren van het pesticide-gebruik willen bereiken door zowel regelgeving van de overheid als door educatieve programma's. "Niemand weet echter of die educatieve programma's ook werken," voert hij aan. In het project van Mohapatra werd een programma rond pesticiden bij amandel-telers, waarbij beslissingen moesten genomen worden op educatie in plaats van regelgeving, gedurende tien jaar opgevolgd.

"Door het verkrijgen van informatie komt de teler zelf tot de vaststelling dat het gebruik van pesticiden niet optimaal is," voert Mohapatra aan. "Bij telers die een educatief programma volgden, werd duidelijk een reductie in het gebruik van pesticiden opgemerkt. Daarbij mag men ook niet het effect van sociale interactie uit het oog verliezen. Telers die het programma hebben gevolgd, praten vaak met hun collega's over de problematiek, waardoor de positieve impact zich verder verspreidt."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home