Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 13, 2011

Ruimtevaart besteedt teveel aandacht aan bemande vluchten

Er wordt teveel nadruk gelegd op de bemande ruimtevaart. Dat heeft Vladimir Popovkin, topman van het Russische ruimtevaartbureau Roskosmos, gezegd. Popovkin, die eerder dit jaar aangesteld werd tot topman van het Russische ruimtevaartbureau, voert daarbij aan dat Roskosmos bijna de helft van zijn budget aan bemande ruimtevluchten besteedt en dringend nood heeft aan bijkomende financiering voor projecten die een duidelijke return opleveren.

"Het is niet langer voldoende om astronauten in een baan om de aarde te brengen," aldus Popovkin tegenover de Russische zakenkrant Kommersant. "Ook de bemande ruimtevluchten moeten resultaten opleveren. Wetenschappers hebben inmiddels de invloed van orbitale vluchten rond de aarde wellicht helemaal geƫxploreerd. Sinds de lancering van Yoeri Gagarin vijftig jaar geleden hebben Sovjet-wetenschappers en hun Russische opvolgers de invloed van deze vluchten op de mens helemaal bestudeerd."

"Door die onderzoeken zijn er op dit ogenblik geen belangrijke problemen meer voor bemande vluchten in de onmiddellijke omgeving van de aarde," voert Popovkin nog aan. "Rusland heeft uiteraard verplichtingen tegenover het International Space Station, maar Roskosmos wil de financiering van projecten rond communicatie, navigatie en meteorologie opdrijven." Popovkin deed geen uitspraken over de levensverwachting van het ruimtestation. Een ander Russisch ruimtevaart-topman had onlangs aangekondigd dat het ruimtestation tegen het einde van het decennium vernietigd zou worden.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home