Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 13, 2011

Zoekmachine voor spammer efficiënter dan email

Een groeiend aantal illegale online apotheken overstromen het internet om gevaarlijke en niet-aanvaarde voorschriften te verkopen. Dat is de conclusie van een onderzoek van veiligheidsexperts aan de Carnegie Mellon University naar farmaceutische zoekresultaten. De onderzoekers stelden vast dat één derde van de zoekresultaten afkomstig waren van zevenduizend websites die waren aangevallen om trafiek naar enkele honderden farmaceutische websites te leiden.

De onderzoekers stelden vast dat één vierde van de tien topresultaten verwezen naar illegale apotheken. Bovendien waren nog eens 15 procent van de resultaten afkomstig van websites die niet langer doorverwezen, maar in het verleden wel geïnfecteerd waren geweest. "In het verleden probeerden illegalen email te gebruiken om nietsvermoedende gebruikers te benaderen, maar dat bleek niet voldoende consumenten te kunnen misleiden," aldus onderzoeksleider Nicolas Christin, directeur van het Amerikaanse Information Networking Institute (INI). "Daarom worden nu websites ingeschakeld."

"Zoekmachine-optimisering is voor illegale farmaceutica-projecten duidelijk efficiënter dan spamberichten in email," voeren de onderzoekers aan. "Wanneer de overheid de online verkoop van illegale geneesmiddelen wil bestrijden, zal er meer aandacht moeten worden besteed aan de aanpak van transacties die tot stand komen door zoekopdrachten." De onderzoekers stellen dat er geen enkele garantie is dat de aangeboden middelen authentiek zijn of de correcte dosissen bevatten. Bovendien kan het volgens Christin ook levensgevaarlijk zijn.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home