Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 12, 2011

Positieve humor is beste verwerkingsmiddel

Humor de mens te helpen om te gaan met gruwelijke beelden. Dat blijkt uit onderzoek van het Stanford Psychophysiology Laboratory. Volgens de onderzoekers levert humor een betere manier om met afschrikwekkende beelden om te gaan dan ernst. Er wordt aan toegevoegd dat positieve en optimistische humor ook efficiënter blijkt te zijn dan cynisme. De resultaten van het onderzoek ondersteunen de theorie dat humor een psychologisch effect heeft door een veranderd perspectief aan te voeren .

"Proefpersonen die met een kwinkslag reageerden op een confrontatie met afschrikwekkende beelden, bleken van meer positieve emoties en minder negatieve emoties te getuigen," merken onderzoekers Andrea Samson en James Gross op. "Respondenten die echter met een positief getinte humor reageerden, haalden het meeste voordeel. Mensen die de mogelijkheid hebben om zich speelser op te stellen en humoristisch tegenover de absurditeiten van het leven staan, genieten van een beter welzijn."

"Er zijn verschillende manieren om beelden te interpreteren," merken de onderzoekers op. "In de meeste gevallen zal er sprake zijn van een rationele reactie. Humor blijkt echter een nieuw perspectief te kunnen aanbrengen. Daarbij lijkt positieve humor erin te slagen om voor een hele verandering te zorgen, terwijl negatieve humor weliswaar een afstand creëert tegenover het afschrikwekkende gegeven, maar er niet in slaagt om een nieuw mentaal scenario te creëren."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home