Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 13, 2011

Meer aandacht nodig voor mentale gezondheid jonge vluchtelingen

Wereldwijd zijn naar schatting achttien miljoen kinderen op de vlucht voor conflict en vervolging, maar er moeten in de ontwikkelde wereld belangrijke investeringen worden gedaan in het garanderen van de mentale gezondheid van deze groep. Dat is de conclusie van een rapport van de universiteiten van Harvard, Yale en Oxford. De rijkere landen moeten er volgens de onderzoekers voor zorgen dat deze groep in de hele wereld de nodige mentale gezondheidszorg krijgt aangeboden.

"Jonge vluchtelingen blijven meestal in hun land van origine of in de directe omgeving," merkt onderzoeker Catherine Panter-Brick, professor aan de Yale University, op. "Elk jaar zoekt slechts een half miljoen van deze kinderen asiel in westerse landen. Hoewel landen met lagere inkomens het grootste aantal van deze groep vluchtelingen opvangt, wordt er vooral gefocust op hun generatiegenoten die zich in de rijkere landen hebben gevestigd."

De onderzoekers voegen er aan toe dat de armere landen door de strengere asielwetten in de rijkere naties worden verplicht om nog meer jonge vluchtelingen op te nemen, zonder dat er voldoende middelen ter beschikking zijn om de mentale gezondheid van deze jongeren te garanderen. Er wordt aan toegevoegd dat ook de strengere asielprocedures een nefaste impact hebben op de mentale gezondheid van de jongere vluchtelingen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home