Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 26, 2011

Nieuwe plannen voor tunnel onder Bering Straat

Vertegenwoordigers van Rusland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en China hebben opnieuw de mogelijke bouw van een tunnel onder de Bering Straat, die Siberië van Alaska scheidt, naar voor geschoven. De tunnel onder de Bering straat werd vier jaar geleden een eerste keer voorgesteld, maar wordt nu realistischer door de bouw van een verbinding van de Transsiberische spoorlijn naar de Oost-Siberische stad Yakutsh. De verbinding heeft een lengte van vijfhonderd mijl en zou over twee jaar operationeel moeten kunnen zijn.

De tunnel wordt dubbel zo lang als de Kanaaltunnel tussen Groot-Brittannië en Frankrijk. Door de realisatie van de tunnel onder de Bering Straat wordt het in theorie mogelijk om in St.-Pancras in Londen de trein te nemen en zonder over te stappen op een ander vervoermiddel aan te komen in het Grand Central Station in New York. Volgens World Architecture News moet de kostprijs van het project geraamd worden op een bedrag van 60 miljard pond. Vier jaar geleden was sprake van een budget van 32 miljard pond.

De Russische tsaar Nicolaas had in het begin van de twintigste eeuw al een treinverbinding tussen Siberië en Alaska voorgesteld. Het uitbreken van de eerste wereldoorlog maakte echter een einde aan die droom. De tunnel zou het transport van de grote voorraden grondstoffen van Siberië naar de Verenigde Staten moeten vergemakkelijken. De tunnel zou ongeveer 100 miljoen ton vracht per jaar kunnen verwerken. Volgens experts zou de tunnel 3 procent van het wereldwijde vrachtvervoer kunnen verwerken en 7 miljard dollar inkomsten per jaar kunnen genereren.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home