Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 26, 2011

Historische status Barack Obama wellicht middelmatig

Indien Barack Obama slechts één termijn als Amerikaans president kan aanblijven, zal hij waarschijnlijk niet als een groot leider de geschiedenis ingaan. Dat blijkt uit een statistisch onderzoek door Curt Nichols, professor politieke wetenschappen aan de Baylor University. Volgens de huidige stand van zaken zou Barack Obama volgens Nichols op een tweeëntwintigste plaats worden gerangschikt, tussen William McKinley en George H.W. Bush.

"Indien Obama bij de volgende verkiezingen in november volgend jaar niet wordt herverkozen tot president, zou hij graag als een echt goed president van één termijn de geschiedenis ingaan," aldus Nichols. "Met de huidige stand van zaken lijkt dat echter niet te zullen lukken. Indien Obama er daarentegen in slaagt om wel herverkozen te worden en zich echt kan opwerpen als een president die voor een transformatie heeft gezorgd, zou hij alsnog de status van nagenoeg-uitmuntend president kunnen bereiken, tussen George Washington en Thomas Jefferson."

"Zelfs wanneer hij slechts één termijn kan uitdoen, zou Obama graag een erkenning krijgen omwille van zijn progressieve instelling en inspanningen op het gebied van oorlogsvoering," voert Nichols nog aan. "Hij lijkt echter eerder te zullen afgestraft worden omdat hij er niet in geslaagd is om het land uit de economische crisis te halen. De onderzoekers blijken geen onderscheid te maken tussen presidenten die een crisis veroorzaken (George W. Bush) en presidenten die er niet in slagen om de crisis op te lossen (Jimmy Carter)."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home