Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 27, 2011

Maan oefenterrein voor bemande ruimtevaart naar planeten

De Amerikaanse ruimtevaart moet teruggrijpen naar bemande maanreizen. Dat moet een trainingsprogramma worden voor bemande reizen naar andere planeten. Dat heeft gewezen astronaut Neil Armstrong, de eerste mens op de maan, gezegd. Verwacht wordt dat Armstrong de volgende weken in het Amerikaanse Congres zijn visie zal brengen over de nieuwe richting die de Amerikaanse National Aeronautics and Space Administration (NASA) heeft uitgestippeld voor de toekomst van de ruimtevaart.

"Armstrong heeft eerder al gezegd dat de Amerikaanse president Barack Obama slecht wordt geadviseerd over ruimtevaart en heeft opgemerkt dat het Amerikaanse ruimtevaartprogramma een chaotische periode doormaakt," merkt het persbureau AFP op. "Er zijn volgens Armstrong teveel verschillende visies over de toekomst van de Amerikaanse ruimtevaart. Volgens hem is de NASA de speelbal geworden van onenigheid in de Amerikaanse politiek."

Bemande reizen naar de planeet Mars moeten volgens Armstrong een doelstelling blijven, maar hij voegt er aan toe dat dergelijke missies met de huidige technologieën te moeilijk en te duur zijn. "Bemande reizen naar de maan zouden echter een aantal oplossingen kunnen uitproberen, terwijl men tegelijkertijd toch de veiligheid van de relatieve nabijheid van het centrale commando op aarde kan blijven behouden," stipt Armstrong aan. Er moet volgens Armstrong vooral gezocht worden naar oplossingen voor communicatie, straling en brandstofverbruik.

Armstrong wijst er ook op dat de zes bemande maanlandingen een gebied ter grootte van een kleine stad hebben verkend. Dat betekent volgens de astronaut dat er op de maan nog veertien miljoen vierkante mijl onverkend terrein overblijft.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home