Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 26, 2011

Groeiend risico inbeslagnames woningen in zwakste eurolanden

Een groot gedeelte van armere bevolkingsklasse van de eurozone loopt een belangrijk risico op de inbeslagname van zijn woning. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS), gespecialiseerd in immobiliƫn-vraagstukken. Daarbij wordt opgemerkt dat de landen die zich in het oog van de Europese economische storm bevinden - Ierland, Spanje, Portugal en Italiƫ - de grootste risico's lopen op de inbeslagneming van woningen.

"Uit het onderzoek blijkt dat de vastgoedmarkt in de betrokken landen met een dubbel probleem wordt getroffen," aldus het webmagazine Euractiv. "In de eerste plaats worden die markten geconfronteerd met omvangrijke inbeslagnames, terwijl een groot gedeelte van de nieuwe woningen er niet in slaagt om een koper aan te trekken. Bovendien hebben ook de investeringsfondsen hun interesse in deze markten laten varen."

Er wordt wel opgemerkt dat de interesse van investeerders in de andere landen opnieuw aantrekt en inmiddels een vraag laat optekenen die hoger ligt dan het niveau van de inbeslagnames. Dat zou vooral het geval zijn in Duitsland, Polen en Rusland. "Dit betekent dat het vertrouwen in de toekomst van de vastgoedsector hoog blijft, ondanks de moeilijke economische omstandigheden," merkt Simon Rubinsohn, hoofdeconoom bij het Royal Institute of Chartered Surveyors, op.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home