Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 26, 2011

Franse landelijke burgemeesters eisen sneller internet

De burgemeesters van gemeenten op het Franse platteland willen dat het hogesnelheids-internet in rurale regio's sneller wordt ingevoerd dan de Franse regering heeft gepland. Dat is de conclusie van een enquête in opdracht van de Association des Maires de France. Daaruit bleek dat de grote meerderheid van de Franse landelijke burgemeesters wensen dat hun gemeentes binnen een periode van vijf jaar toegang hebben tot het hogesnelheids-internet.

Die wens gaat in tegen de plannen van de Franse regering, die slechts tot doelstelling heeft om tegen het einde van het decennium 70 procent van alle Franse gezinnen aan te sluiten op het hogesnelheids-internet. Pas vijf jaar nadien zou er een volledige dekking moeten worden bereikt. De burgemeesters eisen echter dat dit proces wordt versneld en dat voor het project de nodige bijkomende financiële middelen zouden worden vrijgemaakt.

"Snel internet is cruciaal voor de toekomst van landelijke gemeenschappen," merken de burgemeesters op. "Op dat vlak is het internet even belangrijk als de komst van de trein of de elektriciteit naar landelijke gebieden." De burgemeesters voegen er aan toe dat het snel internet een noodzakelijk aanbod is om het bedrijfsleven te kunnen aantrekken en tewerkstelling te creëren. De kosten van de infrastructuur moet volgens de burgemeesters vooral gedragen worden door de hogere overheid en private operatoren, maar 48 procent wil ook zelf een bijdrage leveren.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home