Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 26, 2011

Britse media massaal verdacht van afluisterpraktijken

Een meerderheid van de Britse bevolking is ervan overtuigd dat de media zich massaal schuldig maken aan afluisterpraktijken, zoals aan het licht is gekomen door het schandaal met de tabloid News of The World. Dat is de conclusie van de Frontline Club, een organisatie die acht jaar geleden werd opgericht om de onafhankelijke journalistiek te promoten. Volgens 88 procent van de ondervraagden vormde News of the World geen uitzondering en maken ook de andere media zich aan afluisterpraktijken schuldig.

"Volgens de ondervraagden zal het schandaal bij News of the World aan enkele personen een gevangenisstraf kosten en verwacht wordt dat de tabloid-journalisten zich enkele tijd gedeisd zullen houden, maar de meeste respondenten zijn ervan overtuigd dat die praktijken na verloop van tijd stilaan terug hun opwachting zullen maken." Een groot gedeelte van de ondervraagden vraagt een grotere macht voor de Press Complaints Commission, die in Groot-Brittanniƫ klachten over de mediasector moet behandelen.

Uit het onderzoek blijkt dat 84 procent van de ondervraagden van mening is dat illegale praktijken zoals omkoperij en bedriegerij in de media algemeen worden aanvaard. Bovendien zegt 63 procent dat de introductie van een bijkomende wettelijke regulering van de mediasector niet de beste oplossing vormen. Daarentegen geeft een groot gedeelte aan dat de journalistiek een nieuwe ethische code zou moeten invoeren, vergelijkbaar met de eed van Hypocrates voor de artsen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home