Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 27, 2011

China Mobile meest winstgevende mobiele operator ter wereld

Met een winst van meer dan 9,6 miljard dollar is China Mobile volgens verschillende criteria het voorbije halfjaar de grootste mobiele operator van de wereld geworden. China Mobile heeft het grootste aantal gebruikers en de grootste winsten van de wereld en is zes keer groter dan zijn meest directe lokale concurrent China Telecom. Op de derde plaats staat China Unicom met een winst van 406 miljoen dollar, ondanks een exclusiviteit op de iPhone van Apple.

"China Mobile realiseerde tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet van 40 miljoen dollar," merkt het magazine The Register op. "Vodafone komt aan een jaaromzet van 18,82 miljard dollar. "och levert de gemiddelde consument China Mobile slechts 6,68 pond inkomsten per maand op. Bij Vodafone leveren Britse prepaid-klanten een bedrag van 21,7 pond per maand op. Vaste contracten leveren Vodafone in Groot-Brittanniƫ gemiddeld 37,1 pond per maand op. In India daarentegen komt Vodafone aan slechts 2,34 pond per maand."

Er wordt aan toegevoegd dat de Chinese mobiele industrie nog altijd belangrijke groeimarges heeft. Op een bevolking van 1,3 miljard mensen worden er op dit ogenblik slechts ongeveer 900 miljoen mobiele abonnementen geteld. The Register voegt er aan toe dat China Telecom ook in het buitenland operaties wil opzetten en onder meer in Groot-Brittanniƫ denkt aan een virtuele operator voor Chinese expats. Ook in andere Europese landen wordt gekeken naar uitbreidingsmogelijkheden.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home