Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 04, 2011

Japan derde land van de bemande ruimtevaart geworden

Japan is tijdens de voorbije maand het derde land van de bemande ruimtevaart geworden. Dat heeft het Japan Aerospace Exploration Agency (Jaxa) bekend gemaakt. De Japanse astronaut Satoshi Furukawa heeft tijdens zijn verblijf aan boord van het International Space Station (ISS) de Japanse aanwezigheid in de ruimte immers op meer dan 494 mandagen gebracht. Daarmee werd Duitsland, dat voorlopig een totaal van 493 mandagen telt, van de derde plaats verdrongen.

Rusland heeft een comfortabele eerste plaats. In totaal hebben 104 Russische kosmonauten meer dan 20.700 mandagen in de ruimte verzameld, onder meer door de missies van het Russische ruimtestation Mir. Op de tweede plaats staan de Verenigde Staten met meer dan 14.700 dagen, verdeeld over 331 astronauten, die onder meer door hun bemande reizen naar de maan een groot pakket ruimtedagen opbouwden.

Het Japanse ruimtevaartbureau voert aan dat Japan anderhalf jaar geleden nog op een zevende plaats stond. Door het verblijf van de astronauten Soichi Noguchi (46 dagen) en Naoko Yamazaki (40 dagen) in het internationaal ruimtestation was de achterstand op Duitsland sindsdien echter al gevoelig teruggebracht. Een woordvoerder merkt op dat China op dit ogenblik nog op een twaalfde plaats staat met twintig ruimtedagen. Dat aantal zou echter snel kunnen toenemen, aangezien China plannen heeft voor een eigen ruimtestation.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home