Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, July 01, 2011

Mens evolueert langzamer dan werd aangenomen

Er zijn belangrijke aanwijzingen dat de menselijke evolutie langzamer gaat dan tot nu toe werd aangenomen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de universiteiten van Montreal en Boston. De onderzoekers merken op dat de genetische code van een baby gemiddeld zestig nieuwe mutaties bevat. Tot nu toe werd aangenomen dat een volgende generatie ongeveer honderd tot tweehonderd mutaties zou tellen.

"In principe kan men zeggen dat de evolutie van de mens zich één derde minder snel voltrekt dan tot nu toe werd aangenomen," merkt onderzoeker Philip Awadalla op tegenover het persbureau AFP. "Ook was het verrassend dat de mutaties werden vastgesteld bij de codes die zowel van de moeder als van de vader werden meegekregen. Tot nu toe namen wetenschappers aan dat vooral de erfelijke inbreng van de vader tot mutaties zou leiden, omdat erfelijk materiaal bij de productie van sperma vaker wordt gekopieerd dan bij de productie van eicellen.

Als de conclusies uit het onderzoek op grote schaal worden bevestigd, hebben ze volgens de onderzoekers grote consequenties voor bestaande theorieën over evolutie. "Mutaties zorgen voor genetische variatie en spelen daarom een belangrijke rol bij de evolutie," wordt er opgemerkt. "Op basis van het gemiddeld aantal genmutaties per generatie wordt bijvoorbeeld berekend hoe lang de aapachtige mensachtigen er over hebben gedaan om te evolueren tot de homo sapiens. De nieuwe onderzoeksresultaten geven aan dat de huidige berekeningen waarschijnlijk niet correct zijn."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home