Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, July 01, 2011

Zakelijk flirten belangrijk voor behalen van succes

Zakelijk flirten speelt een belangrijke rol in het behalen van succes. Dat zegt de Nederlandse consulente Ina de Weert, auteur van het boek 'Zakelijk Flirten voor Dummies'. De Weert stelt daarbij dat mensen met zakelijk flirten hun eerste indruk en hun mate van succes kunnen beïnvloeden. Zakelijk flirten raakt volgens de consulente bijzonder veel factoren, zoals enthousiast overkomen, zelfvertrouwen en veerkracht tonen en het gebruik van humor.

"Er zijn heel wat overeenkomsten met het reguliere flirten," merkt de Weert op, verwijzend naar het oogcontact, de lichaamstaal, luisterbereidheid en charisma. Er zijn volgens de Weert echter ook verschillen. Vooral moet er bij zakelijk flirten afstand worden bewaard. Men mag niet te frivool worden. De consulente merkt op dat slechts 15 procent van de gemaakte indruk wordt bepaald door de inhoud van het gesprek. De rest wordt ingevuld door lichaamstaal.

Bij zakelijk flirten is volgens de Weert ook het geslacht van de gesprekspartner belangrijk. "Mannen zijn bijvoorbeeld korter van stof, terwijl vrouwen meer hechten aan de relatie met hun gesprekspartner," merkt de consulente op. "Met die verschillen kan men rekening houden. In gesprekken tussen mannen en vrouwen blijken mannen bijvoorbeeld vaker te interrumperen en trager op vragen te reageren. Vrouwen daarentegen laten vaker merken naar hun gesprekspartner te luisteren en het gesprek op een prettige manier gaande te willen houden."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home